Er zijn verschillende soorten laptops die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Iedereen heeft andere plannen voor zijn of haar nieuwe laptop en mede daarom is er een grote variatie aan laptops. De één wilt graag een laptop waarop ze van alles kunnen bewaren zoals bestanden en/of video's terwijl de ander graag lekker wilt kunnen gamen op hun nieuwe laptop. Voor bijna alle verlangens en doeleinden is er tegenwoordig een geschikte laptop te vinden. Maar je moet natuurlijk wel weten waar je naar moet zoeken als je bepaalde vereisten hebt voor je laptop. Dus hoe kom je erachter welke laptop geschikt is?

 

Wat voor soorten laptops zijn er?

Ultrabooks zijn dunne en lichtgewicht laptops met hoge prestaties die bedoeld zijn om onderweg te gebruiken. Ze hebben vaak een lange batterijlevensduur en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals aluminium of magnesium. Gamelaptops zijn laptops met krachtige hardware en grafische kaarten die speciaal zijn ontworpen voor gaming. Ze zijn hierdoor wel wat duurder dan andere laptops. Convertible laptops zijn laptops die ook als tablet kunnen worden gebruikt, doordat het scherm 360 graden kan draaien. Ze hebben vaak een touchscreen en worden gebruikt door mensen die onderweg werken. Naast de convertible laptops heb je ook nog Chromebooks. Chromebooks zijn laptops die draaien op het besturingssysteem Chrome OS van Google. Ze zijn vaak goedkoper dan andere laptops en zijn vooral gericht op online gebruik, met bovendien toegang tot tal van webapps en online diensten. Workstations zijn laptops die zijn ontworpen voor zware professionele toepassingen, zoals video- en audiobewerking, 3D-modellering en wetenschappelijk onderzoek. Ze hebben vaak krachtige hardware en professionele grafische kaarten om deze taken aan te kunnen.

 

Wat zijn belangrijke eigenschappen van laptops?

Als je een laptop wilt kopen, is niet alleen de soort belangrijk, ook dingen als het scherm, het gewicht, het formaat en de opslagcapaciteit zijn van belang. Je kunt verschillende varianten kopen met elk net wat andere eigenschappen. Gewicht en formaat zijn dingen die afhankelijk zijn van de laptop die je koopt, maar geheugen is vaak weer een extra optie.  Als je een tekort hebt aan geheugen, kun je eventueel de geheugenkaart vervangen. Het moet dan alleen nog geïnstalleerd worden op de laptop die je koopt. Verder is de prijs van een laptop ook een belangrijke factor. Er zijn tegenwoordig meerdere opties om met een relatief laag budget een laptop te kopen. Een tweedehands laptop is een bekende mogelijkheid die de prijs van een laptop omlaag haalt. Maar je hebt tegenwoordig ook refurbished laptops. Dit zijn laptops waarvoor oude onderdelen van laptops opgeknapt worden en gebruikt worden voor deze laptops. Ze worden steeds vaker verkocht, de Lenovo refurbished laptop is hier een goed voorbeeld van.

 

Geef een reactie