De coronacrisis en oorlog tussen Oekraïne en Rusland heeft er flink ingehakt. De prijzen zijn flink gestegen en veel mensen houden een stuk minder geld over voor het doen van leuke dingen. Toch is sociaal contact belangrijk, maar wat kun je vandaag de dag nog met je vrienden doen wanneer je even weinig geld hebt? Wij brengen je op ideeën in deze blogpost!

Een leuk uitje hoeft niet duur te zijn

De allereerste tip is om speciale acties en aanbiedingen in de gaten te houden. Veel bedrijven spelen in op het feit dat mensen even iets minder geld hebben voor het doen van leuke dingen. Daarom zullen er de komende maanden meer acties en aanbiedingen zijn dan voorheen het geval was. Willen jij en je vriendengroep bijvoorbeeld een dagje naar een pretpark of dierentuin? Koop je tickets dan slim en kijk eerst of er ergens een leuke kortingsactie te vinden is. Ook kan het schelen om je tickets te kopen voor een bepaald seizoen of een bepaald tijdslot. Zo kun je er toch even uit, zonder hiervoor de hoofdprijs te moeten betalen.

Eigen eten en drinken meenemen

Een andere tip is om zelf eten en drinken mee te nemen. Dit kan prima tijdens een dagje pretpark of dierentuin. Het eten en drinken dat ze daar verkopen is vaak heel erg duur. Natuurlijk kun je best genieten van een lekkere snack die ze er verkopen, maar probeer bijvoorbeeld je lunch en verdere tussendoortjes zelf te bereiden en mee te nemen. Het fijne aan dit alles is dat het in een pretpark of dierentuin ook is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen en daar te nuttigen. Zo doe je niets wat niet mag en ben je een stuk voordeliger uit! Ga je iets anders doen dan een pretpark? Dan kan het ook handig zijn om eigen eten en drinken mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een dagje shoppen in een drukke stad. Wanneer je niet gaat lunchen of dineren bij een restaurant houd je meer budget over voor het shoppen zelf!

Andere leuke ideeën

Daarnaast is het een leuk idee om bij mooi weer te gaan picknicken. Laat iedereen zelf iets maken en meebrengen. Zo is iedereen maar een klein bedrag kwijt en heb je toch een hele leuke middag of avond. Ga voor producten van B-merken en laat de A-merken eens staan. Verder kun je ook een spelletjesmiddag of -avond inplannen. Speel een spel dat jullie allemaal leuk vinden zoals Magic the gathering. Magic the gathering kopen, kun je samendoen zodat de kosten eerlijk verdeeld kunnen worden. 

Geef een reactie